main logo
881

Angajați puțini: Cetățenii, rugați să depună cereri de apostilare online

Secretarul de stat în Ministerului Justiţiei, Iulian Rusu, i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să depună cererile de apostilare a documentelor necesare depunerii la instituţiile româneşti în format electronic.

Angajați puțini: Cetățenii, rugați să depună cereri de apostilare onlineFoto: bizlaw.md

Îndemnul vine din cauza volumului mare de muncă al ministerului şi din lipsă de specialişti calificaţi, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partea română a modificat cerinţele pentru o serie de documente şi astfel, în ultima lună, numărul cererilor din partea cetăţenilor moldoveni a crescut semnificativ.

"În principal, este vorba de cereri cu prezenţa fizică a cetăţenilor. În ultimele cinci zile lucrătoare, Direcţia pentru apostilă a recepţionat peste 4.200 de solicitări. Anterior, se înregistrau până la 300 de solicitări pe zi. Am anunţat concurs pentru ocuparea posturilor vacante, însă condiţiile noastre nu au incitat interesul specialiştilor.

Acum, personalul Direcţiei pentru apostilă a fost suplimentat temporar şi sperăm să îmbunătăţim situaţia. De asemenea, ne propunem să aflăm clar de la colegii români pentru ce acte anume este necesară apostila", a promis oficialul.

Rusu apreciază că singura soluţie la această situaţie ar fi depunerea cererilor de apostilă în format electronic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării