main logo
1824

Angajați MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei

Doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7” din Odessa, Ucraina, cu o valoare preliminară de 1,5 milioane de lei.

Angajați MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane leiFoto: SIS

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în total au fost reținute trei persoane, transmite Știri.md.

În urma documentărilor efectuate de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), s-a stabilit că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. 

De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul din dreapta Nistrului, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Astfel, la data de 9 noiembrie curent au fost reținuți în flagrant cei trei bănuiți și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. 

Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană, dar urmează să fie anunțat în căutare. 

Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.

PCCOCS reamintește că în cadrul aceleiași investigații a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Procurorii PCCOCS urmează să dispună efectuarea investigațiilor financiare paralele și să formuleze învinuiri de participare în cadrul grupării criminale și altor persoane, inclusiv angajaților subunităților MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării