main logo
1395

Angajați ai MAI, judecați pentru trafic de influență: Cereau 10.000 euro

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au transmis instanței de judecată cauza penală în privința a trei bărbați învinuiți de săvârșirea, în complicitate, a infracțiunii prevăzute la art.326 Cod Penal-trafic de influență.

Angajați ai MAI, judecați pentru trafic de influență: Cereau 10.000 euro

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit plângerea unui cetățean privind acțiunile ilegale ale unui bărbat care pretindea de la acesta bani în sumă de 10.000 Euro, în vederea determinării unor angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să radieze din baza de date „Căutare” informația privind anunțarea în căutare a surorii declarantului, care la acel moment se afla peste hotarele țării, transmite Știri.md.

Drept urmare, pentru realizarea “serviciului” menționat, organizatorul a primit  mijloace financiare în sumă de 5.000 euro de la cetățean. 

Ulterior, pretinzând suma de 3.000 de euro, învinuiții o primesc, transmiterea acestora fiind efectuată sub controlul ofițerilor de investigație ai Centrului Național Anticorupție.

Fiind pus sub învinuire, organizatorul infracțiunii și unul din complici și-au recunoscut vina integral în comiterea traficului de influență și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.  Al treilea complice nu și-a recunoscut vinovăția. 

În privința celor trei este aplicată măsura preventivă – obligarea de nepărăsire a localității.

Dacă instanța de judecată îi va găsi vinovați, cei trei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de 200.000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării