main logo
6679

Andronachi: Scheme de milioane, afaceri ascunse și oameni de încredere

Jurnaliștii de investigație au scos la iveală schemele puse la cale cu participarea directă a lui Vladimir Andronachi, afacerile ascunse ale fugarului, prins în dimineața de 2 noiembrie la hotarul cu Ucraina, dar și oamenii săi de încredere.

Andronachi: Scheme de milioane, afaceri ascunse și oameni de încredere

O investigație realizată în iulie anul trecut de jurnaliștii Cutia Neagră PLUS a arătat cum s-a plimbat hotelul, privatizat în anul 2006, prin offshore-uri, ajungând pe rând în proprietatea lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon și Ilan Șor. Mai multe conexiuni descoperite de Cutia Neagră PLUS au arătat că beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul Național este Vladimir Andronachi, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Circa 200 de milioane de lei, scoase într-o zi de la Moldovagaz și o companie de leasing

O altă investigație Cutia Neagră PLUS a scos la iveală o altă schemă. Într-o singură zi au fost sustrase 200 de milioane de lei de la Moldovagaz și o companie de leasing. În ambele cazuri, urmele descoperite de jurnaliști duc și spre controversatul politician Vladimir Andronache.

Fugarul - Afaceri și imobile ascunse. Oamenii de încredere ai lui Andronachi

O investigație realizată în noiembrie 2021 a arătat proprietățile ascunse de fostul deputat democrat, castelul pe care și-l construia în cel mai luxos cartier al Capitalei, firme off-shore implicate în furtul miliardului, dar și in export de cărbune de la companii rusești acuzate de extracții ilegale din Donbas. Jurnaliștii au dezvăluit cine sunt oamenii prin care acționează Vlad Andronachi și cum a reușit să își pună la adăpost cele mai importante afaceri din Moldova, înainte ca procurorii să pună sechestru pe ele. 

Citește mai departe pe TV8.

Știri.md reamintește că fostul deputat PDM Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de azi, 2 noiembrie.

Acesta urmează să fie plasat în arest.

Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Andronachi a fost anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare în vara acestui an.

De menționat că și soția ex-deputatului, Nadejda Andronachi, este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Amintim că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că intenționează să revină în R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării