main logo
630

Andronache: Profesoara agresivă încă nu și-a cerut scuze de la părinți

Candidatul la funcția de consilier municipal pe lista mișcării Forța Nouă și unul dintre părinții copiilor agresați verbal la liceul Socrate din Capitală, Ion Andronache, susține că părinții nici până în ziua de azi nu au primit scuze de la administrația școlii și nici de la învățătoare.

Andronache: Profesoara agresivă încă nu și-a cerut scuze de la părințiFoto: basilica.ro

Acesta susține că se aștepta ca părinții să primească scuze de la învățătoare și administrația liceului, însă nu s-a întâmplat, transmite Știri.md.

"Când am ascultat cele 20 de ore de înregistrări, fiind profund afectați de cele auzite, eram ferm convinși că vom merge la poliție și vom scrie plângere pentru abuzurile psihice, cazurile de violență verbală, amenințare cu răfuiala fizică și pedepse inumane în formă de tortură aplicate copiilor noștri. Apoi ni s-a făcut într-adevăr jale de ea și ne-am limitat cu solicitările de demitere și retragere a dreptului de a mai preda.

Nu știu ce să spun acum... au trecut peste 40 de ore de la publicarea înregistrărilor. Mă așteptam ca noi părinții să primim scuze de la administrația liceului și cel mai important de la învățătoare, mai ales că unii din părinți au încercat să o contacteze. Nu am primit scuze nici de la administrație, nici de la ea. Mai mult ca atât, în loc de scuze am primit multe comentarii în care am fost atacat și blamat de către rudele profesoarei și persoane din anturajul ei.

Îmi pare rău... însă nu pentru ea, ci pentru că ei nu au conștientizat gravitatea celor întâmplate", a scris Andronache.

Știri.md amintește că învățătoarea agresivă de la liceul „Socrate” din Capitală, surprinsă agresându-și verbal elevii din clasa întâi a scris cerere de demisie din proprie inițiativă, însă aceasta nu a fost acceptată de administrație. 

Responsabilii de la Direcția Educație au declarat ieri că aceasta nu va mai putea activa.

Ieri, orele elevilor din clasa supusă agresiunilor dascălului au fost suspendate, iar de azi, copiii au o nouă învățătoare.

Pe acest caz s-a sesizat și Procuratura, care a menționat că învățătoarea ar putea fi trasă la răspundere pentru tratament inuman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării