27 iun, 2019 15:15
485
0
Andrei Tranga promite acte și stenograme care îl dezvinovățesc
27 iun, 2019 15:15
485
0

Omul de afaceri, proprietarul rețelelor „La Plăcinte” şi „Andy`s Pizza”, Andrei Tranga, povestește în ce relații era cu omul de afaceri Viorel Varzari, care a depus un denunț împotriva sa la Procuratură în urma căruia a fost arestat de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Foto: stiri.md

Tranga afirmă în continuare că nu este vinovat și promite să prezinte probe, acte și stenograme, care ar demonstra că dosarul intentat pe numele său ar fi fost fabricat de oamenii legii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Noi ne plângem pe acțiunile procurorului general. Împotriva mea a fost fabricat un dosar bazat pe un denunț mincinos. Am fost audiat o singură dată. Nimeni nu vroia să clarifice dosarul meu. Procurorii au avut inițial dovezi privind nevinovăția mea, dar le-au ascuns. Nu am șantajat pe nimeni. Nu am vrut să preluăm afacerea nimănui…

Voi prezenta ulterior stenogramele. Am avut discuții cu Viorel privind fuzionarea companiilor, dar în condiții reciproc avantajoase”, a povestit Tranga reporterului TV8.

Omul de afaceri mai spune că a fost prieten cu Viorel Varzari, iar în ajunul arestului său a fost chiar în ospeție în casa lui și la fabrica acestuia.

„Iar pe urmă s-a trezit cu gândul că a fost șantajat câțiva ani și am vrut ceva să-i luăm. Eu nici nu am înțeles pentru ce am fost reținut până nu am citit denunțul”, adaugă Tranga.

Întrebat cine ar fi pus la cale arestarea sa și cui i-ar fi convenit acest lucru, Tranga a răspuns: „E clar pentru ce a fost. Eu nu sunt în primii zece businessmeni care au avut de suferit în urma acțiunilor Procuraturii”.

Omul de afaceri susține că vrea să prezinte presei toate probele pe care le deține și care îl dezvinovățesc, dar se teme că nu are dreptul atâta timp cât se află în arest la domiciliu. Promite ulterior să organizeze o conferință de presă în cadrul căreia va arăta acte și stenograme.

Amintim că Andrei Tranga a fost reţinut pe 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj săvârşit cu scopul de a prelua o afacere. Pe 20 iunie, acesta a fost eliberat din detenție și a primit 20 de zile de arest la domiciliu.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter