main logo
8944

Andrei Spînu, despre bugetul Capitalei: Pe Ivan l-a apucat belka. Reacția edilului

„Ivan (Ceban) se pare că uitat să meargă la sesiunea de psihoterapie și azi dimineața la ședința primăriei iarăși l-a apucat „belka”. Așa a comentat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, declarațiile edilului Capitalei, Ion Ceban, precum că Guvernul a tăiat din bugetul Primăriei Chișinău și pune o nouă povară financiară pe umerii autorităților locale.

Andrei Spînu, despre buget: Pe Ivan l-a apucat belka. Reacția ediluluiColaj: Știri.md

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Spînu a scris că în ultimii ani, Ion Ceban a fost un populist ordinar care a făcut lucruri de fațadă, doar ca să câștigi al doilea mandat, transmite Știri.md.

Probabil cei care îți țin pantalonii de la Kremlin sunt mândri de tine. Acum dansează mai departe dacă poți. Te-ai împrumutat extrem de mult în primul mandat și acum trebuie să plătești. Banii nu mai ajung și probabil nici nu te mai poți împrumuta. Hai, publică toate împrumuturile luate de primărie în ultimii ani și care este statutul la fiecare”, a scris Spînu.

Șeful MIDR a mai spus edilului Capitalei să se uite în oglindă, pentru că el este singurul vinovat de situația bugetului din Chișinău.

La scurt timp, Ion Ceban a venit cu o reacție și a spus că circulara despre aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024, a fost transmisă de Ministerul Finanțelor către Primăria municipiului Chișinău și în adresa autorităților publice locale, la sfârșitul ultimei zile lucrătoare din 2023.

„Mai exact, vineri, în data de 29 decembrie 2023 aproape de ora 16:00, înainte de Revelion. În acea circulară erau incluși alți parametri bugetari decât cei care se conțineau în prima circulară a Ministerului Finanțelor nr. 06/2-07-73 din 28 august 2023 privind elaborarea și prezentarea proiectelor bugetelor locale pentru anul 2024 și estimărilor pentru anii 2025-2026, în baza cărora a fost elaborat inițial proiectul bugetului municipal Chișinău”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Edilul Capitalei a menționat că în scopul asigurării elaborării unui proiect de buget pentru anul 2024, acesta urmează să fie actualizat cu parametrii bugetari din ultima circulară venită pe 29 decembrie 2023.

„Amintim că pe proiectul bugetului, dar și politica fiscală, practic nu au existat dezbateri de când sunt ei la guvernare”, a conchis Ion Ceban.

Știri.md amintește că în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, Ion Ceban a spus că autoritățile locale vor trebui să optimizeze mai multe cheltuieli în domeniul educației și al protecției sociale din cauza actualei guvernare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării