5957
14
Andrei Năstase a dat ordin polițiștilor să nu mai oprească șoferii fără motiv
5957
14

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a semnat Ordinul cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier.

Foto: știri.md

Ordinul este menit să asigure respectarea de către angajații Poliției a normelor privind oprirea vehiculelor și neadmiterea abuzurilor în activitate, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Astfel, va fi interzisă oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale. Totodată, la oprirea vehiculului polițiștii vor fi obligați să informeze conducătorii auto cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi, și vor prezenta legitimația de serviciu.

De asemenea, unitățile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă practica anterioară de staționare în spații ascunse conducătorilor auto.

Măsura adoptată se înscrie în obiectivul prioritar al viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase de asigurare plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor și de prevenire a abuzurilor din partea instituțiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI. 

Totodată, prin amplasarea strict la vedere a unităților de supraveghere se urmărește întărirea componentei de prevenție.

Citește și
article image
Renato Usatîi, filmat cum duce o cruce la MAI
2
647
article image
Năstase, către Cebotari: Nu a înțeles ce schimbări se...
0
248
article image
Năstase a inaugurat un crucifix la MAI. Criticile lui...
2
273
article image
Crucifix la MAI. Sturza: La Chișinău a apărut un mare...
2
525