main logo
1920

Anchetă la Poliție în urma unui scandal între un polițist și un activist

Activistul civic Alexei Dmitrov s-a adresat către un polițist ca să întreprindă măsuri față de șoferii care parchează neregulamentar pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

Anchetă la Poliție în urma unui scandal între un polițist și un activist

Acesta însă a refuzat, motivând că nu are astfel de împuterniciri, transmite Știri.md.

„O să vină colegii de la poliția de patrulare. Eu nu reprezint această instituție și nu întocmesc protocolul administrativ”, a spus polițistul.

Răspunsul nu a fost pe placul activistului și-a cerut insistent să dirijeze ordinea publică. 

După numeroase replici, polițistul l-a întrebat despre naționalitate: 

„Sunteți moldovean sau rus?” 

„Sunteți xenofob? Pot să vorbesc și în rusă și în română”,i-a reproșat Dmitrov.

Prin urmare, dialogul celor doi nu a avut niciun rezultat. Mașinile au rămas în continuare parcate pe trotuarele din centrul Chișinăului.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru Știri.md că Poliția s-a autosesizat în urma imaginilor apărute pe StopHam Moldova și urmează să identifice șoferii care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere.

Totodată a fost pornită o anchetă internă pentru a analiza acțiunile sau inacțiunile polițistului.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu precizări legate de noile reguli pentru parcarea pe trotuare.

Ca urmare a mediatizării informației privind ultimele modificări ale Regulamentului Circulației Rutiere la compartimentul „Opririi și staționării voluntare a unităților de transport” și a percepției eronate de către șoferi a noilor modificări, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu următoarele precizări:

Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri predestinate circulației pietonilor. Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Astfel, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate corespunzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională conform art. 238 al.2 prin aplicarea unei amenzi de până la 1.500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării