main logo
664

Anchetă internă: Corturile de la manifestațiile PDM, din banii publici

Corturile cumpărate pe bani publici, văzute la manifestațiile PDM de la începutul lunii iunie, au fost instalate la indicația fostului șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari.

Anchetă internă: Corturile de la manifestațiile PDM, din banii publici

Asta a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, care a dat citirii unui asemenea document trimis atunci Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Pe marginea acestui incident, a fost inițiată o anchetă internă, în care este vizat șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

„Nimeni nu și-a propus epurări politice. Domnul Harabagiu știe, fiindcă am avut o discuție azi, că este sub anchetă de serviciu, dispusă de mine. Corturile de la manifestațiile PDM erau ale IGSU. Anchetele de serviciu nu sunt o vânătoare de vrăjitori, ci o normalitate atunci când există unele suspiciuni. Toată lumea îl cunoaște pe domnul Harabagiu ca profesionist. Când l-am întrebat de corturi, el mi-a scos repede o dispoziție de-a lui Pînzari. El a dat indicații”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că, pe 8 iunie, imediat după învestirea Guvernului Sandu, în fața principalelor instituții ale statutului au fost instalate mai multe corturi. Manifestațiile fuseseră organizate de Partidul Democrat. Cel puțin în fața Guvernului, au fost observate însă corturi cumpărate din bani publici, instalate, de obicei, în oraș în timpul caniculei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării