main logo
1255

Anchetă de serviciu la IGPF: Prejudicii de 152.000 de lei

În cadrul unei anchete de serviciu la IGPF au fost reflectate abateri de la procedura de achiziție publică în domeniul infrastructurii a edificiului Centrului Medical al Direcției regionale Centru a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Anchetă de serviciu la IGPF: Prejudicii de 152.000 de leiFoto: border.gov.md

Potrivit informațiilor, s-a constatat că de către factorii de decizie și președintele grupului de lucru pentru achiziții publice a Direcției regionale Centru a IGPF au fost depășite vădit atribuțiile de serviciu atribuite prin lege, transmite Știri.md.

Astfel, au fost cauzate prejudicii materiale considerabile. Preliminar, prejudiciul constituie 152.000 de lei.

Acțiunile acestora sunt examinate în cadrul cauzei penale pornite de către DGUP a CNA pe faptul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art. 328 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Mai exact, "săvârșirea de către o persoană publică a unor acțiuni care depășesc în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege, dacă aceasta a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice sau drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice".

Această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 la 57.500 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării