12 dec, 2019 14:20
13 407
10
Anchetă de serviciu la IGP după ce un polițist a fost filmat cum înjură un bărbat
12 dec, 2019 14:20
13 407
10

Un polițist a fost filmat cum vorbește necenzurat față de un petiționar.

Colaj: știri.md

Înregistrarea a fost făcută publică de către activiștii mișcării StopHam Moldova, transmite Știri.md.

Totul s-a întâmplat după ce un tânăr din Chișinău i-a făcut observație unui șofer care și-a parcat mașina neregulamentar, pe trotuar, în apropierea secției de poliție. Drept răspuns, tânărul a auzit doar înjurături la adresa sa și a scris o plângere la poliție.

În cele din urmă, șoferul a scăpat de pedeapsă, iar amenda a fost emisă pe numele tânărului în baza unei declarații contrare.

"După cum am înțeles mai târziu, șoferul era un agent economic. Poliția trebuie să fie prieten cu el, nu știu despre relația lor, dar el nu a făcut nimic. El a scris o declarație că l-am înșelat, fără să dovedească asta. Am primit o amendă de 900 de lei. A scris că protocolul a fost întocmit la mine, dar e o minciună. L-am primit prin poștă", a spus tânărul.

Ulterior, împreună cu acest protocol, el a mers la poliție, unde a prins accidental un ofițer de poliție care vorbea la telefon. În discursul său, justițiarul legii a folosit din belșug vocabularul necenzurat.

După ce a filmat acest lucru, tânărul a mers la șeful secției de poliție cu cerința de a lua măsuri disciplinare împotriva angajatului, dar eforturile sale au fost zadarnice.

În concluzie, el și-a exprimat dezamăgirea față de organele de drept și metodele de lucru ale acestora, menționând că astăzi "nu are cine să caute adevărul".

După ce înregistrarea cu polițistul care vorbește necenzurat a apărut în presă, Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție.

"În contextul secvenţelor video apărute pe rețele de socializare și în mass-media, unde un polițist aflându-se la locul de muncă, purta o discuție necenzurată la telefon în prezența unui petiționar, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu în vederea cercetării complete și obiective a tuturor circumstanțelor", se arată în comunicat.

Atenție, vocabular necenzurat! Video 18+

Video: StopHam Moldova

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter