main logo
953

Anatolie Nosatîi s-a întâlnit cu noul ataşat militar elveţian în Moldova

Ministrul apărării Anatolie Nosatîi l-a primit ieri, 3 iulie, la sediul instituției, pe Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Guido Beltrani. Întrevederea a avut loc în contextul finalizării mandatului atașatului elvețian al apărării cu sediul la Kiev, colonel Daniel Bader, și prezentarea succesorului acestuia, locotenent-colonel Olaf Niederberger.

Anatolie Nosatîi s-a întâlnit cu noul ataşat militar elveţian în MoldovaFoto: Army.md

Părțile au discutat despre parcursul european al țării, obiectivele strategice axate pe fortificarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova și intensificarea participării Armatei Naționale în misiuni internaționale de menținere a păcii, transmite Știri.md. 

Părțile au abordat și stadiul actual al cooperării bilaterale pe segment militar și perspectivele de consolidare a parteneriatului.

În cadrul dialogului, ministrul Nosatîi i-a mulțumit colonelului Bader pentru activitate și i-a urat succes în activitatea ulterioară. 

Totodată, oficialul l-a felicitat pe noul atașat elvețian al apărării cu prilejul numirii în funcție, exprimându-și încrederea că parteneriatul pe domeniul de apărare se va intensifica în beneficiul ambelor armate prin noi proiecte și inițiative.

Foto: Army.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării