main logo
727

Amnesty International Moldova: Încă 48 de persoane de origine turcă ar urma să fie expulzate

Directoarea Amnesty International Moldova (AIM), Cristina Pereteatcu, susține că la ora actuală se vehiculează că ar urma să fie expulzați din R. Moldova cel puțin 48 de persoane de origine turcă.

Amnesty International: Încă 48 de persoane de origine turcă, expulzate

„Vreau să vă spun că la ora actuală se vehiculează că ar urma să fie expulzați/deportați/sau nici nu știu cum să numesc acest lucru, încă 48 de persoane din R. Moldova. Acestea ar fi persoanele aflate pe „o listă neagră” care nu sunt numai de la liceul „Orizont”, dar desfășoară și alte activități în R. Moldova. Dar toți sunt de naționalitate turcă și nu sunt agreați de regimul lui Erdogan. Partea proastă este că guvernarea a creat un precedent foarte periculos. Din moment ce ai creat un precedent, ai văzut care este reacția, dar în același timp ai văzut că se poate, din păcate există o teamă că astfel de abuzuri pot fi aplicate și cetățenilor R. Moldova”, a declarat Pereteatcu pentru portalul Balkan Insight, transmite Știri.md cu referire la anticprupție.md.

Sursa citată a criticat și răspunsul oferite de Serviciul de Informații și Securitate în legătură cu expulzarea celor șapte angajați de la „Orizont”.

„În primul rând, nu ne miră că statul a răspuns în felul în care a făcut-o. De regulă, în majoritatea situațiilor din ultimul timp, fie se invocă protecția datelor cu caracter personal sau anume în acest caz, secretul de stat. Suntem mai multe organizații care ne-am coalizat și vom veni cu o reacție, mai ales că va avea loc vizita în R. Moldova a președintelui Recep Erdogan. Cred că este o insultă la adresa cetățenilor și nu doar a cetățenilor acestui stat, dar și a persoanelor care locuiesc pe teritoriul R. Moldova, deoarece vine aici un personaj pentru care, în acest moment, drepturile omului nu există și dintr-o țară – Turcia - în care arestul se aplică arbitrar, iar oamenii din moment ce ajung în locurile de detenție sunt victime ale tratamentului inuman, torturii, etc”, a spus directoarea AIM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării