main logo
4024

Amenzi usturătoare pentru organizarea rugurilor în Noaptea de Înviere

Persoanele care vor fi prinse că fac ruguri în seara Învierii riscă să fie sancționate cu amenzi de câteva mii de lei pentru poluarea aerului atmosferic.

Amenzi usturătoare pentru organizarea rugurilor în Noaptea de Înviere

Astfel, arderea anvelopelor, inclusiv aprinderea rugurilor de orice tip, este interzisă. Cu această atenționare vine Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în contextul sărbătorilor pascale, transmite Știri.md

Într-un comunicat de presă al MADRM, se menționează că la arderea liberă a anvelopelor, în atmosferă se emană 23 de substanțe chimice periculoase, dintre care opt sunt cancerigene. Specialiștii atenționează că respirarea fumului negru este nocivă și cauzează bronșită, astm, intoxicații pulmonare sau boli ale sistemului nervos. 

În funcție de caracteristica și direcția vântului, substanțele dăunătoare pot fi dispersate pe calea aerului la distanțe mai mari de 160 de kilometri.

Autoritățile susțin că inspectorii pentru protecția mediului, garda forestieră și reprezentanții altor instituții de resort vor desfășura razii, atât în fondul forestier, cât și în zonele adiacente și cu risc sporit de declanșare a incendiilor.

Pentru poluarea aerului atmosferic, Codul Contravențional prevede amenzi de până la 3.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 25.000 de lei pentru persoane kuridice, în ambele cazuri, de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

Persoanele, care desfășoară în zilele de odihnă activități de recreere în fondul forestier, sunt atenționate să opteze pentru locurile special amenajate, inclusiv din punct de vedere al siguranței anti-incendiare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării