main logo
952

Amenzi pentru companiile de asigurări. CNPF le-a prins cu șmecherii

Pe piața asigurărilor, în anul 2022, au fost efectuate controale la toate cele zece companii de asigurare.

Amenzi pentru companiile de asigurări. CNPF le-a prins cu șmecherii

Abaterile au vizat în special: procedura de constatare și achitare a daunelor, formarea și menținerea rezervelor tehnice, calitatea activelor, limita cheltuielilor de achiziție, modalitatea de formare a primei de asigurare și politica de reasigurare, anunță Comisia Națională a Pieței Financiare, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

În cadrul misiunilor de control, șapte asigurători au fost sancționați cu amendă în cuantum de 593.300 de lei și opt asigurători – cu avertisment. În contextul monitorizării din oficiu a activității intermediarilor, a fost asigurată corespunderea acesteia cu cerințele legale.

Totodată, în cazul unui asigurător a fost instituită administrarea specială, ulterior fiindu-i suspendată licența de activitate, în timp ce un alt asigurător a implementat cu succes planul de redresare financiară. Pe parcursul întregului an, CNPF a continuat supravegherea specială la asigurătorii care, anterior, și-au depus benevol licența, în scopul asigurării îndeplinii tuturor obligațiilor contractuale asumate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării