main logo
960

Amenzi de peste 10.000 de lei, aplicate de ANI: Încălcările depistate

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat patru controale, în perioada 20-24 decembrie. În două proceduri de control, privind o eventuală încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, sunt vizați un șef adjunct de Direcție din cadrul Consiliului Raional Ungheni și un primar din raionul Cantemir.

Amenzi de peste 10.000 de lei, aplicate de ANI: Încălcările depistateFoto: ani.md

Alte două proceduri de control, pentru eventuale încălcări ale regimului juridic al averii, au fost inițiate în privința unui primar din raionul Drochia și a unui funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal, transmite Știri.md.

De asemenea, a fost refuzată inițierea controlului în 18 cazuri din lipsa bănuielii rezonabile a unor încălcări, inclusiv zece pe avere, șase pe conflicte de interese și două pe incompatibilități de funcție.

Inspectorii de integritate au emis 17 acte, inclusiv în șapte acte au fost depistate încălcări ale legislației.  

Printr-un act s-a constatat avere nejustificată în privința unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În alte șase acte de constatare s-au stabilit conflicte de interese admise de un director interimar al unei instituții publice a MEC, un ex-primar din suburbia municipiului Chișinău, un primar din raionul Criuleni, un primar din raionul Fălești, un consilier în Consiliul Grigorievca, raionul Căușeni, și un ex-primar din raionul Fălești.

În perioada respectivă au fost întocmite două procese-verbale cu privire la contravenție: pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un consilier al Consiliului Miciurin din raionul Drochia și pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către un primar din raionul Rezina. 

Au fost aplicate amenzi în sumă totală de 10.500 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării