main logo
1053

Amendă usturătoare pentru cei care inundă apartamentele vecinilor

O femeie s-a adresat în instanță după ce apartamentul său a fost inundat de către vecinii care locuiesc cu un etaj mai sus.

Amendă usturătoare pentru cei care inundă apartamentele vecinilor

Aceasta a solicitat prejudiciu material în mărime de aproape 95 de mii de lei, prejudiciu moral de 15 mii de lei, precum și cheltuielile pentru achitarea taxei de stat, pentru expertiză și cheltuielile de asistență juridică în mărime de 10 mii de lei, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Femeia a încercat să rezolve situația pe cale amiabilă, însă pârâții au refuzat să achite despăgubirile. După  mai multe tentative eșuate de remediere pe cale extrajudiciară, femeia s-a adresat în instanță. 

În fața judecătorilor, reclamanta a precizat că între timp pârâții i-au achitat 10 mii de lei drept prejudiciu material și, prin urmare, a solicitat încasarea diferenței de peste 84 de mii de lei, precum și restul sumelor menționate.

Prin hotărârea Judecătoriei Chișinău cererea de chemare în judecată a fost admisă parțial și s-a încasat de la pârâți prejudiciul material de peste 62 de mii de lei, taxa de stat, cheltuielile de asistență juridică în mărime de 6 mii de lei și 800 de lei achitați pentru efectuarea expertizei. 

Ambele părți au depus apel, care au fost respinse de către Curtea de Apel Chișinău. 

Pârâții au ajuns la Curtea Supremă de Justiției, unde au depus recurs, solicitând micșorarea sumei prejudiciului material. 

Curtea Supremă de Justiției a ajuns la concluzia că recursul nu poate fi admis, întrucât ceea ce s-a invocă denotă caracterul declarativ a recursului, fiind lipsit de esență, care evidențiază simplul fapt al dezacordului recurenților cu soluția dată de instanța de apel.

Ce trebuie să știți dacă v-au inundat vecinii, vedeți aici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării