main logo
11088

Amendă pentru o tânără care alerga la Valea Morilor: Explicația Poliției

Un internaut susține că o tânără a fost amendată pentru că făcea sport în parcul Valea Morilor din Capitală pe timp de pandemie.

Amendă pentru o tânără care alerga la Valea Morilor: Explicația Poliției

Mai mult, acesta susține că prietena sa nu deținea vreun act de identitate asupra sa, iar polițiștii au fotografiat-o, iar ulterior ea a primit acasă amenda de 22.000 de lei, transmite Știri.md.

„Doi polițiști s-au apropiat de prietenă care făcea jogging dimineață în parcul Valea Morilor și au amendat-o. Au cerut acte, ea nu le avea, apoi i-au făcut o poză și au plecat. Și a primit acasă amenda de 22.500 lei. Nu pot să spun numele fetei din motive evidente. 

Voi răspunde în glumă „de ce nu a fugit de ei? s-a antrenat prost? „- nu, ea este doar o persoană adecvată, care respectă legea. Problema este că a) Toate clauzele acestei legi nu au fost explicate clar b) Într-un fel se amendează selectiv, nu înțeleg este amendat! P.S. Au permis să plătească 11.250 de lei, dacă o face în 72 de ore. Ei bine, mulțumesc…”, se arată în postarea internautului.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati ne-a spus că fapta constituie o contravenție, însă nu ne-a putut confirma mai multe detalii despre acest caz, din cauza că nu se cunoaște identitatea persoanei.

"Având în vedere circumstanțele descrise în postare, fapta constituie o contravenție, deoarece apariția în parc este interzisă conform Dispoziției nr.3 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 23.martie, iar conform Dispoziției nr. 6 din 26 martie persoanele care se afla în afara domiciliului sunt obligate să dețină asupra sa un act care confirmă identitatea persoanei. 

Dar, având în vedere că nu sunt indicate datele despre persoană, suntem în imposibilitate de a ne expune asupra veridicității informație date", ne-a explicat Natalia Stati.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării