main logo
772

Amendă de 77.500 lei pentru un prestator de servicii de plată nebancar

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis sancționarea cu amendă a unui prestator de servicii de plată nebancar.

Amendă de 77.500 lei pentru un prestator de servicii de plată nebancar

Potrivit BNM, sancționarea a fost dispusă pentru încălcarea prevederilor Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și actelor normative ale BNM, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

„Încălcările se referă la nerespectarea cerințelor de notificare a BNM privind externalizarea activităților de încasare a numerarului și servicii IT, de înscriere la BNM agenților de plată în registrul societăților emitente de monedă electronică, fiind depistate și unele deficiențe în mecanismele de control intern ale societății.

Suma totală a amenzii este de 77.500 (șaptezeci și șapte mii cinci sute) lei și va fi achitată în bugetul de stat”, potrivit BNM.

În prezent pe piața Republicii Moldova activează cinci companii, care furnizează servicii de plată și moneda electronică: „Paymaster” SRL, „Paynet Services” SRL, “BPAY” S.R.L. (denumită anterior „Artosis” SRL), „QIWI-M” SRL (denumită anterior Î.M. „OSMP-M” SRL), „FINTECLY” SRL.

Mai adăugăm că recent BNM a adoptat o serie de noi reglementări, inclusiv și unele care creează premisele necesare extinderii activității prestatorilor de servicii de plată nebancari. 

Astfel, vor fi diversificate serviciile accesibile utilizatorilor și va spori încrederea acestora în instrumentele de plată fără numerar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării