main logo
3912

Amendă de 4.000 de euro și sechestru pentru un autocar din Moldova, oprit în Italia

Un autocar care transporta persoane din Italia spre Moldova a fost pus sub sechestru de polițiștii italieni luni, 20 februarie 2023, iar pasagerii au fost nevoiți să aștepte un alt mijloc de transport care să-i ducă la destinație.

Amendă de 4.000 de euro și sechestru pentru un autocar din MoldovaFoto: padovaoggi.it

De asemenea, șoferul autocarului a primit o amendă uriașă după ce oamenii legii au constatat că transporta cu autocarul diferite mărfuri și pachete ca și cum ar fi fost un camion, relatează publicația locală Padova Oggi, transmite Știri.md cu referire la Rotalianul.

Potrivit sursei citate, autocarul plecase din Torino spre Chișinău, în Republica Moldova, dar odată ajuns la cabina de taxare din localitatea Grisignano, provincia Vicenza din Veneto, la ieșirea de pe autostrada A4, a întâmpinat un control al Poliției Rutiere.

Polițiștii au efectuat astfel un control de rutină atât asupra șoferului, cât și asupra celor 10 pasageri aflați la bord și a bagajelor acestora.

Odată început controlul însă, agenții de la Poliția Rutieră au observat imediat că în autocar, în compartimentele pentru bagaje, precum și printre scaunele pasagerilor, se aflau o mulțime de obiecte, de la motocultoare până la schele pentru construcții.

Multe din aceste obiecte, au mai constatat polițiștii, ar fi putut pune în pericol viața călătorilor în cazul unui accident.

În plus, firma care efectua transportul cu autocarul nu avea niciun fel de autorizație pentru a transporta mărfuri și colete, dar compartimentele pentru bagaje erau pline cu cutii și diferite unelte de lucru.

Oamenii legii au fost nevoiți astfel să pună sub sechestru administrativ autocarul, iar șoferul a primit o amendă de 4.000 de euro pentru încălcările constatate.

Șoferul nu a avut de ales apoi decât să contacteze compania pentru care lucra și să solicite un alt autocar cu care să poată transporta pasagerii spre Chișinău.

Nu se știe însă dacă acel autocar a ajuns până la această oră sau cât timp au fost nevoiți călătorii să aștepte sosirea sa.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării