main logo
31204

Amendă de 22.500 lei pentru că vindea ceapă: Spuneau că o să-mi ia casa

Femeia care, în ajunul Paștelui, a fost amendată cu 22.500 de lei pentru că vindea cozi de ceapă pe marginea drumului, riscă acum să rămână și fără propria locuință.

Amendă de 22.500 lei pentru că vindea ceapă: Spuneau că o să-mi ia casaColaj: știri.md

Aceasta a fost nevoită să iasă în stradă pentru că, din spusele ei, comerțul este unica sursă de venit, așa cum soțul a decedat, iar cei 2 copii au plecat de acasă având deja propriile lor familii, transmite Ștri.md.

Casa Ninei Șendrea se află la 7 km de Chișinău, în comuna Tohatin. În grădina ei de peste 9 ari, femeia crește ceapă, fructe și legume. De 8 ani agricultura ei este singura activitate a femeii.

Din tot ce crește, puțin ce își lasă pentru ea, roada fiind destinată pentru oamenii străini. Femeia mereu își vinde marfa la o margine de drum a sectorului Ciocana. Astfel, comercializarea verdețurilor este singura ei sursă de venit.

Din cauza problemelor de sănătate Nina Șendrea nu se poate angaja oficial la muncă. La vârsta de 27 de ani, femeia a primit gradul III de invaliditate, ea a fost diagnosticată cu afecțiune a glandei tiroide și primește o pensie de 500 de lei.

În ajun de Paști, când oamenii făceau ultimele cumpărături pentru sărbătoare, Nina Șendrea a ieșit pentru a face un ban în plus. În această zi ea s-a pregătit de mai mult timp. Femeia dorea să câștige 400 de lei. Și-a luat câteva kilograme de ceapă verde și legume proaspete și a plecat la Chișinău pentru a vinde marfa.

Nu s-a gândit că ar putea fi amendată pentru acest lucru. Din spusele ei, cel care ar fi văzut-o și fotografiat-o că încalcă legea este vicepretorul sectorului Ciocana, care trecea prin zonă.

"Mergea încet, cu telefonul în mână. Și dacă eu sunt așa emoțională, am luat în mână 2 cozi de ceapă și i-am zis: Pozează-mă! Ce o să-mi faci? Eu trebuie să vând ceapa, eu nu am să o arunc", spune femeia cu lacrimi în ochi.

Tot ea spune că la scurt timp s-a pomenit cu poliția în fața ei, care i-ar fi prescris un proces verbal și a amendat-o cu 22.500 de lei.

Aceasta nu este prima amendă pe care femeia o primește pe timp de pandemie, fiind și anterior sancționată pentru comerț ilegal.

Acum femeia este îngrijorată că aceste amenzi o pot lăsa fără imobil.

"Ei îmi spuneau că o să facă așa ca să-mi ia și casa. Da, așa era scopul lor și mi-au accentuat că o să mă trezesc fără casă într-o zi", afirmă Nina Șendrea.

Tot ce îi rămâne femeii să facă la moment, este să conteste cât mai rapid aceste procese verbale.

Menționăm că până la momentul actual, Poliția Capitalei nu a venit cu nici o explicație sau vreo reacție pe marginea acestui caz.

Ce alte mărturisiri a mai făcut Nina Șendrea vedeți în reportajul realizat de Vorbește Moldova:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării