main logo
417

Ambasadorul SUA: Armata Moldovei este un partener de încredere

Armata Moldovei este un partener de încredere pentru aliaţii din Vest, susţine Ambasadorul SUA în RM, Dereck Hogan.

Ambasadorul SUA: Armata Moldovei este un partener de încredere

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat miercuri, la ceremonia de revenire a militarilor moldoveni de la exerciţiul "Agile Hunter" din SUA, apreciind înalt cooperarea cu partenerii americani de la Garda Naţională din Carolina de Nord, transmite Știri.md.

"Militarii moldoveni au dat dovadă de un nivel înalt de pregătire în condiţiile dificile ale exerciţiului, când temperatura aerului ajungea până la +45 de grade. Ei au trebuit să acţioneze folosind tehnica modernă şi armele. Dar soldaţii şi ofiţerii au demonstrat că sunt capabili să arate rezultate bune, ceea ce înseamnă că pot participa la operaţiuni de menţinere a păcii la nivel internaţional", a spus diplomatul.

El i-a felicitat pe reprezentanţii armatei naţionale cu prilejul celei de-a 20-a aniversări a parteneriatului cu Garda Naţională din Carolina de Nord, numind acest lucru "o etapă fără precedent în cooperarea SUA şi a RM". 

Premierul Maia Sandu a mulţumit Guvernului american pentru că a contribuit la consolidarea apărării şi suveranităţii Republicii Moldova.

"Consolidarea apărării ţării este una dintre priorităţile noului Guvern. Avem nevoie de o armată profesională şi puternică. Intenţionăm să consolidăm în continuare cooperarea cu partenerii americani în această direcţie", a spus ea.

Comandantul contingentului de militari, Serghei Chilivnic, a mulţumit partenerilor din Statele Unite.

"La exerciţiu a fost extrem de dificil. Dar am folosit experienţa prietenilor noştri din Carolina de Nord, adoptând tactica lor şi folosind tehnica şi armele", a spus el.

În iulie, peste 100 de militari ai Armatei Naţionale a Moldovei au participat la exerciţiul "Agile Hunter", care s-a desfăşurat la Centrul de instruire Fort Irwin, California.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării