28 iulie, 19:06
177
2
Ambasadorul Rusiei și președintele CEC, discuții despre alegerile prezidențiale
28 iulie, 19:06
177
2

Organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale stabilite pentru data de 1 noiembrie au constituit subiectul discuţiilor de marţi ale conducerii Comisiei Electorale Centrale cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în RM, Oleg Vasnețov.

Organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale stabilite pentru data de 1 noiembrie au constituit subiectul discuţiilor de marţi ale conducerii Comisiei Electorale Centrale cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în RM, Oleg Vasnețov, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Interlocutorii au acordat o atenţie sporită subiectului modificării legislaţiei electorale. 

Conducerea CEC a informat că propunerile expediate în adresa Parlamentului au ţinut de îmbunătăţirea proceselor electorale şi rezidă dintr-o amplă analiză a scrutinelor desfăşurate pe parcursului anului precedent, dar şi a recomandărilor făcute de misiunile de observare a alegerilor. 

În prezent, proiectul de lege elaborat de Parlament a fost expediat pentru expertiză Comisiei de la Veneţia.

Alt subiect s-a referit la organizarea alegerilor în afara ţării. Decizia de a deschide secţiile de votare în străinătate va fi luată de CEC, cu cel puţin 35 de zile înainte de data alegerilor, cu avizul prealabil al MAEIE, pe baza numărului de alegători care au participat la scrutinul precedent, organizat în circumscripţia naţională, pe baza înregistrării prealabile a cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi pe baza informaţiilor obţinute de către MAEIE de la autorităţile competente ale ţărilor de reşedinţă în care sunt stabiliţi cetăţeni ai Republicii Moldova privind numărul şi locul aflării acestora.

În cadrul dialogului părţile au făcut un schimb de opinii şi referitor la măsurile ce urmează a fi întreprinse de organele electorale pentru asigurarea condiţiilor de votare în maximă securitate pentru participanţii la proces.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter