main logo
314

Ambasadorul României, implicat în promovarea unui stil de viață sănătos

Ambasada României din R. Moldova s-a făcut remarcată prin implicarea în diverse acțiuni de promovare a unui mediu de viață sănătos, dar și proiecte centrate pe îmbunătățirea culturii sanitare.

Ambasadorul României, implicat în promovarea unui stil de viață sănătosFoto: stiri.md

Șirul de acțiuni este completat de o vizită la Clinica Sante, instituție cu profil medical cu capital privat românesc. „Sunt profund impresionat că investiția din România produce rezultate”, a declarat Daniel Ioniță, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Ambasadorul României este adeptul unui stil de viață sănătos, și nu doar declarativ. „Nu poți să promovezi ceva dacă ție nu îți pasă. Exemplul trebuie să pornească de la tine, inclusiv când este vorba de modul de viață”, a menționat oficialul.

Diminețile de vară, Ambasadorul României le începe cu cel mai ieftin și sănătos mod de deplasare: pe bicicletă până la locul de muncă. Mai mult, exemplul lui este preluat și de alți colegi. 

„Și noi suntem oameni. Chiar dacă lucrăm într-o ambasadă avem aceleași necesități, aceleași dorințe și, în esență, aceleași aspirații. Ne dorim să trăim mult și sănătos. Iar atunci când avem probleme de sănătate să știm că putem conta pe echipe de specialiști competenți”, a specificat ambasadorul.

Specialiști competenți, pachete de servicii medicale gândite pentru pacienți, echipamente performante, diversitate de analize de laborator, accesibiltate prin deschidere de Centre Medicale în mai multe raioane ale R. Moldova și o atmosferă prietenoasă - sunt calificativele acordate Clinicii Sante de Ambasadorul României.

 „Bineînțeles, colegii mei sunt liberi să aleagă orice instituție medicală, dar le voi împărtăși experiențele mele pozitive de la Clinica Sante”, a subliniat Daniel Ioniță.

Între a ignora vizitele la medic și a merge cu sau fără motiv la specialist trebuie să existe un echilibru - de această părere este oficialul român. Fiind implicat în mai multe proiecte din domeniul sănătății a ajuns la concluzia că mai este loc de explorat în acest sens. 

„Ambasada României mereu întinde o mână de ajutor acțiunilor social-sanitare. Ne străduim să fim un exemplu. Oamenii au nevoie de exemple pentru că acestea la un moment dat setează un anumit trend”, a explicat Daniel Ioniță. Și dacă tot vorbim de exemple pozitive care pornesc de la noi înșine, recent, la un turneu de fotbal organizat între ambasadele statelor acreditate în R. Moldova, echipa Ambasadei României a ocupat un loc de frunte. 

Spre finalul interviului Ambasadorul României Daniel Ioniță a reiterat că pentru a reuși este nevoie să existe o combinare armonioasă între mai multe aspecte ale unui stil de viață sănătos: adresarea timpurie la un specialist competent, efectuarea seturilor de analize medicale profilactice în vederea anticipării evoluției unor boli asimptomatice, promovarea dar și implicare în diferite acțiuni pentru mediu curat, practicarea sportului etc.: „Să nu uităm că, inclusiv în domeniul sănătății, schimbarea începe de la noi”, a concluzionat oficialul român.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării