main logo
419

Ambasadorul Italiei în R. Moldova a vizitat raionul Căușeni

Ambasadorul Italiei în RM Lorenzo Tomassoni, a vizitat luni, 6 iunie, raionul Căușeni. Acesta a discutat cu conducerea raionului despre problemele din regiune, a vizitat liceul Mihai Eminescu și Biblioteca raională, iar la finalul vizitei împreună cu Asociația Moldova Italia au donat Spitalului raional de la Căușeni o ambulanță.

Ambasadorul Italiei în R. Moldova a vizitat raionul CăușeniFoto: studio-l.online

Pe parcursul vizitei sale excelența sa a reiterat faptul că de la începutul războiului din Ucraina Republica Italiană a donat țării noastre în jur între 22 și 24 de tone de ajutoare umanitare. 14 tone dintre acestea ajungând în raionul Căușeni, transmite Știri.md cu trimitere la studio-l.online

Lorenzo Tomassoni a avut mai multe întrevederi, iar la final a vizitat Spitalul raional Căușeni. Ambasadorul alături de alți reprezentanți ai poporului Italian au vizitat teritoriul spitalului rămânând uimit în final de curățenia de aici și de seriozitatea medicilor de la noi. 

După ce a făcut cunoștință cu colectivul instituției medicale împreună cu președintele Asociației Moldova-Italia ambasadorul a donat o ambulanță spitalului de la Căușeni. 

Autospeciala donată Secției Primiri urgente a ajuns la Căușeni mai devreme și a fost deja pusă în funcțiune. 

Președintele Asociației Moldova-Italia Gian Luca del Marco spune că ambulanța a fost procurată de poporul Italian care a vrut să fie solidar cu moldovenii în elucidarea crizei refugiaților. 

Alexandru Cojocaru, medicul șef al Spitalului afirmă că suportul oferit de Republica Italiană este unul foarte important și asta pentru că ultimii doi ani au demonstrat o creștere semnificativă a numărului de solicitări ale asistenței medicale urgente. 

Potrivit conducerii raionului în ultimele luni datorită Asociației Moldova Italia raionul Căușeni a ieșit mai ușor din tot felul de crize.

Ajutoarele umanitare parvenite au început încă pe timpul Pandemiei, iar odată cu începutul războiului din Ucraina, zeci de familii de refugiați stabiliți în raion au avut parte de suport sub formă de produse alimentare, de igienă, haine și chiar hrană pentru bebeluși. 

În aceeași zi Ambasadorul Italiei a vizitat și vinăria Leuntea din raionul Căușeni.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării