main logo
542

Ambasadoarea Cristina Bălan, pe coperta unei reviste celebre din America

Ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Bălan, apare pe coperta unei reviste americane celebre la doar câteva luni de la învestirea sa în funcție.

Ambasadoarea Cristina Bălan, pe coperta unei reviste celebre din SUA

Bălan a fost inclusă într-un material dedicat corpului diplomatic, publicat de Washington Life.

Jurnalistul Roland Flamini spune despre ambasadoare că are un istoric profesional diferit, fiind inclusă, astfel, în lista ambasadorilor care se deosebesc prin mai multe merite, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Aproape două treimi dintre ambasadorii desemnați, care și-au prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Trump în ultimele 12 luni nu sunt diplomați de carieră”, spune jurnalistul american.

La rândul ei, Cristina Bălan explică această situație argumentând că „inclusiv la Departamentul de Stat, atunci când se schimbă administrația, oamenii în poziții cheie sunt nominalizați politic” pentru a promova interesele țării.

Autorul precizează că ceea ce au în comun ambasadorii nominalizați politic este accesul rapid la factorii decizionali din țările lor, care poate fi un avantaj pentru soluționarea rapidă a unei crize sau pentru evitarea unor incidente serioase.

Washington Life mai scoate în evidență că Ambasadoarea Cristina Bălan a fost vicepreședinte responsabil de relațiile externe ale Partidului Democrat și că înainte de a intra în politică, Cristina Bălan a profesat ca economist, ocupând poziții de conducere în companii internaționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării