main logo
375

Ambasada Turciei a organizat o masă de sărbătoare pentru copiii orfani

Peste 100 de copii orfani și din familii nevoiașe au beneficiat astăzi de o masă de sărbătoare și cadouri oferite de Ambasada Turciei în R. Moldova și Organizația Semiluna Roșie TurkKizilayi.

Ambasada Turciei a organizat o masă de sărbătoare pentru copiii orfaniFoto: moldpres.md

Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Direcția pentru protecția drepturilor copiilor a municipiului Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitat de MOLDPRES, Ambasadorul Republicii Turcia în R. Moldova, Gürol Sökmensüer, a menționat că Organizația Semiluna Roșie TurkKizilayi ajută nu numai cetățenii din țara sa, care au o situație grea, dar și oamenii din întreaga lume.

”Astăzi, organizația Semiluna Roșie a desfășurat asemenea evenimente pentru copii orfani și nevoiași în 38 de țări. TurkKizilayi a oferit copiilor din R. Moldova și cutii cu produse alimentare. Mâine, în regiunea găgăuză vor fi distribuite 300 de cutii cu ajutor umanitar. În total, în R. Moldova vor fi oferite peste 1500 de cutii pentru copiii orfani și din familii nevoiașe. Ne doare inima când vedem că sunt atâția copii abandonați în R. Moldova și noi sperăm că nu numai TurkKizilayi, dar și alte organizații vor face tot posibilul să-i ajute”, a subliniat oficialul turc.

În context, șeful Direcției municipale pentru protecția drepturilor copiilor, Lucia Caciuc, a spus că instituția pe care o conduce are un parteneriat durabil cu Ambasada Turciei în R. Moldova. 

”Pentru copiii care sunt în vizorul direcției municipale au fost organizate și alte acțiuni de caritate. Astăzi ne-au invitat la o masă de sărbătoare - un eveniment benefic pentru noi, deoarece copiii au posibilitatea să cunoască cultura Turciei și  bucatele turcești. Am selectat copiii din centrele de plasament și copii din asistența parentală profesionistă. Aceștia s-au bucurat de această invitație. Sperăm că ei se vor duce cu impresii frumoase în centrele de plasament și acasă”, a mai spus Lucia Caciuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării