main logo
1153

Ambasada SUA cumpără Stadionul Republican: Discuțiile continuă

Ambasada SUA a salutat eforturile Guvernului de a sprijini intențiile misiunii diplomatice.

Ambasada SUA cumpără Stadionul Republican: Discuțiile continuă

"Ambasada SUA în Moldova salută decizia Guvernului Republicii Moldova pentru a susține intențiile de a construi o nouă ambasadă", au declarat reprezentanții ambasadei SUA pentru newsmaker.md.

"Acest fapt confirmă relația noastră profundă și continuă", a menționat serviciul de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Misiunea diplomatică a remarcat, de asemenea, că negocierile pentru achiziționarea unui nou teren continuă.

Amintim că Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, la inițiativa prim-ministrului de atunci Vasile Tarlev. Acesta a declarat că în locul stadionului va fi construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri, o parcare imensă și un hotel, dar lucrările de reconstrucție a Stadionului Republican așa și nu au mai început.

Menționăm că Guvernul vrea să vândă Stadionul Republican. Potrivit unui proiect de lege, terenul de peste 5 ha din centrul orașului Chișinău ar putea ajunge în proprietatea Statelor Unite ale Americii, care vor construi un nou sediu pentru misiunea diplomatică.

Pentru asigurarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea Statelor Unite ale Americii, Guvernul va asigura determinarea valorii bunului imobil și negocierea prețului, dar și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării