main logo
664

Ambasada României, despre jurnaliștii reținuți: A intervenit Bogdan Aurescu

Doi jurnaliști Digi24, Alexandru Rotaru și Cristian Petrescu, au fost reținuți în seara de 10 mai de forțele de securitate proruse din Transnistria.

Ambasada României, despre jurnaliștii reținuți: A intervenit Aurescu

Pentru eliberarea în siguranță a acestora a fost implicată Ambasada României la Chișinău, dar și ministrul Afacerilor Externe român, Bogdan Aurescu, transmite Știri.md.

Astfel, ca urmare a Dispoziției ministrului român, Ambasada României la Chișinău a întreprins în regim de urgență demersuri pe multiple canale, inclusiv pe lângă autoritățile competente ale Republicii Moldova și Misiunea în Republica Moldova a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, fiind obținută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnaliști. Aceștia au fost însoțiți, în condiții de securitate, spre capitala Chișinău, unde se află în siguranță, urmând să se întoarcă în România în perioada următoare.

MAE informează că Centrala MAE și misiunea diplomatică română de la Chișinău nu au fost informate în prealabil despre intenția celor doi jurnaliști de a se deplasa în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în condițiile în care, recent, așa-zisele "autorități" transnistrene au impus o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul controlat de acestea, la care se adaugă contextul recentelor incidente înregistrate, în circumstanțe încă neclare, în această regiune (a se vedea comunicatul MAE din data de 26 aprilie - https://www.mae.ro/node/58498).

MAE adresează mulțumiri deosebite autorităților Republicii Moldova și celorlalte autorități române implicate pentru acțiunea promptă și eficientă care, alături de demersurile MAE, prin Ambasada României la Chișinău, au condus la eliberarea celor doi jurnaliști români. 

Cu acest prilej, MAE adresează rugămintea jurnaliștilor interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze MAE în prealabil și să evite deplasarea în perioada următoare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării