main logo
7577

Alunecările de teren din centrul Bălțiului: S-a instituit stare de urgență

La Bălți a fost instituită stare de urgență în legătură cu alunecările de teren de pe strada Sfântul Nicolae. Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a municipiului a adoptat o serie de măsuri pe termen scurt și lung pentru a gestiona criza.

Alunecările de teren din Bălți: S-a instituit stare de urgențăFoto: Captură video

Municipalitatea menționează că alunecările de teren au fost provocate de lucrările de reparație a apeductului efectuate de ÎM „Regia Apă-Canal Bălți” și deocamdată nu poate fi determinată cu exactitatea mărimea pagubelor, transmite Știri.md.

CSE a adoptat și o serie de măsuri. În primul rând au fost evacuate persoanele ale căror gospodării se află în zona de risc și le-a fost oferit adăpost. De asemenea, strada Sfântul Nicolae a fost închisă pentru circulația tuturor tipurilor de vehicule.

„Toate serviciile implicate acționează prompt pentru ameliorarea situației și pentru prevenirea extinderii problemelor. Rugăm cetățenii să rămână calmi și să respecte instrucțiunile oferite de autorități și de serviciile implicate în gestionarea acestei situații de urgență. Primăria municipiului Bălți va oferi constant informații actualizate despre evoluția acestei situații. Îndemnăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și să evite răspândirea sau încrederea în informații false”, se menționează într-un comunicat al Primăriei Bălți.

Amintim că ieri, 11 septembrie, în centrul Bălțiului au avut alunecări mari de teren. La fața locului au intervenit primarul de Bălți, Alexandr Petkov, dar și alți oficiali, iar ulterior a fost convocată o ședință urgentă la Primărie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării