main logo
1912

Alimentele care nu ar trebui depozitate în partea de jos a frigiderului

Există unele alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi pe raftul de jos al frigiderului. Specialiștii atrag un semnal de alarmă cu privire la acestea. Pentru a avea parte de alimente proaspete, frigiderul are și el nevoie de ajutorul tău.

Alimentele care nu ar trebui depozitate în partea de jos a frigideruluiImagine simbol

Alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi pe raftul de jos al frigiderului

Frigiderul este împărțit în secțiuni distincte, cu scopuri unice. Ușa frigiderului și rafturile acestuia sunt convenabile, dar temperatura fluctuează din cauza deschiderilor frecvente, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Sertarul pentru legume este conceput pentru a menține produsele crocante, iar rafturile din frigider ar trebui, de asemenea, organizate având în vedere funcționalitatea. Căldura se ridică, iar raftul de sus al frigiderului este mai cald decât porțiunile inferioare. Acest raft ar trebui rezervat alimentelor pre-gătite sau gata de consum, care nu necesită reîncălzire la temperaturi ridicate.

Resturi de alimente

Raftul de sus este cea mai sigură zonă din frigider, deoarece nimic nu poate curge deasupra. Orice a fost deja gătit ar trebui păstrat acolo. În plus, deoarece raftul de sus este de obicei cel mai vizibil loc, vei fi mai puțin predispusă să uiți să mănânci mesele pregătite sau resturile care ți-au rămas din preparatele tale.

Ouă fierte tari

Ouăle fierte tari nu ar trebui depozitate împreună cu ouăle crude, deoarece cojile pot contamina ouăle fierte.

Ouăle curățate și necurățate rămân proaspete până la o săptămână pe raftul de sus al frigiderului, spre deosebire de cel de jos. Ele sunt o gustare minunată și ușor de luat la pachet.

Cereale

Dacă gătești rețete cu cereale în cantități mari pentru micul dejun, cel mai bine este să le păstrezi pe raftul de sus, în loc de cel de jos, scrie EatingWell.

Alimentele care sunt deja gătite sau preparate pentru mese au un risc mai mare de a fi contaminate. Atunci când le depozitezi pe raftul de sus al frigiderului, sunt protejate de bacteriile care se pot scurge din alimente precum carnea crudă.

Carne gătită

Carnea complet gătită poate fi depozitată deasupra. Carnea negătită ar trebui păstrată mai jos. Carnea gătită și cea crudă trebuie păstrate la rece și separat de alte alimente.

Nu vrei ca sucul cărnii crude să se afle pe raftul de sus și să picure în alimentele de mai jos.

Produse de patiserie

Produsele de patiserie care necesită refrigerare, cum ar fi plăcintele sau tortilla, trebuie așezate pe raftul de sus.

Din nou, acest lucru previne orice contaminare încrucișată, iar aceste delicii nu trebuie să fie la fel de reci ca alte produse, spun specialiștii.

Fructele de pădure

Fructele de pădure nu ar trebui să fie în zona cea mai rece a frigiderului. În mod ideal, ar trebui să fie pe raftul din mijloc sau de sus, într-un recipient care permite circulația aerului, cu un prosop de hârtie subțire la bază, pentru a capta excesul de umiditate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării