main logo
2970

Alimentele care conțin mai mult potasiu decât banana

Potasiul este un mineral extrem de important pentru organismul uman, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea sănătății celulelor nervoase și musculare. Deși bananele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, există alte surse de alimente care conțin cantități mai mari de acest mineral vital.

Alimentele care conțin mai mult potasiu decât banana

Potasiul este un nutrient crucial, care joacă un rol-cheie în puterea musculaturii, funcționarea nervilor și sănătatea inimii. Și dacă nu este asigurat necesarul zilnic (aproximativ 4.700 mg, la o dietă medie de 2.000 de calorii, zilnic) se poate ajunge la o deficiență care se manifestă prin oboseală, crampe musculare, palpitații și amețeală, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Banana este cel mai cunoscut aliment bogat în potasiu. Într-adevăr, o banană medie are cam 422 mg de potasiu, deci e nevoie de 11 banane pentru a acoperi necesarul zilnic. De fapt, există alte 5 surse alimentare nebănuite care conțin mai mult potasiu decât o banană, ceea ce înseamnă că putem găsi cu ușurință alimente care să ne ajute să atingem cantitatea zilnică recomandată de potasiu și să ne menținem într-o stare de sănătate optimă.

Cartof dulce

Este un aliment din ce în ce mai cunoscut și la noi. Cartoful dulce, deși este destul de scump, conține o cantitate mare de nutrienți, un singur cartof de mărime medie, gătit la abur sau fiert, având peste 540 mg de potasiu.

Avocado

Acest fruct exotic și-a făcut apariția, la început timid, în majoritatea supermarketurilor. Deși trebuie să ai răbdare câteva zile să se coacă (puțini sunt cei care au norocul să cumpere avocado copt), așteptarea merită, scrie Lyla.ro. Doar jumătate de avocado conține peste 480 mg de potasiu, mai mult decât o banană. Acest fruct deosebit poate fi consumat simplu, pe pâine, sub formă de sos sau în combinație cu alte fructe și semințe, sub formă de smoothie.

Fasole uscată albă

Indiferent cum o gătiți, fasolea albă este o sursă uluitoare de potasiu. Într-o jumătate de cană de boabe se găsește mai mult de jumătate de gram din acest mineral atât de important pentru organism. Având în vedere că a început Postul Crăciunului, puteți consuma fasole mai des. Sub formă de mâncare tradițională, dar fără ciolan, chili cu fasole, în ciorbă sau în salată, frecată sau prăjită.

Iaurt

Dacă aveți nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă, un iaurt este întotdeauna o opțiune la îndemână. 250 de grame de iaurt integral conțin peste 570 mg de potasiu, dar și calciu, și alți nutrienți. Alegeți întotdeauna varianta simplă, fără zahăr sau fructe, cereale. Dacă urmați o dietă, și iaurtul degresat sau cel parțial degresat este bun.

Spanac

Spanacul este recunoscut pentru conținutul său ridicat de fier, însă are și o cantitate mare de potasiu. 840 mg de potasiu se găsesc doar într-o cană de spanac crud. Deși majoritatea românilor consumă spanacul gătit “clasic”, cu usturoi și smântână, acesta poate fi consumat crud în salate, smoothie sau în sandvici, în locul salatei verzi. Dacă nu ești obișnuit cu gustul, primele frunze pot părea amare sau acre. Apoi, încet, spanacul poate ajunge în topul preferințelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării