main logo
504

Alimente care combat oboseala: Îţi pot oferi energia de care ai nevoie

Nu doar odihna corespunzătoare, ci şi o dietă corectă îţi poate oferi energia de care ai nevoie.

Alimente care combat oboseala

Există alimente care revitalizează în mod natural organismul şi alungă stările de anxietate, dacă le introduci în meniul zilnic, relatează Știri.md cu referire la adevărul.ro.

Fructe proaspete  

Conţin vitamine, minerale, fibre şi multă apă. Alege un fruct proaspăt ca gustare între mese, ori de câte ori simţi nevoia să ronţăi ceva. Controlezi astfel şi pofta de dulce, care nu va mai fi la fel de accentuată. Şi sucurile naturale sunt o opţiune gustoasă şi sănătoasă. Ai grijă însă să le consumi imediat după preparare şi să nu exagerezi cu cantităţile, pentru a nu adăuga un plus de calorii neodorite. Bananele în special îţi oferă rapid o senzaţie de saţietate şi te ajută să îţi reîncarci bateriile.  

Ovăz  

Are proprietăţi relaxante şi te energizează când nu te-ai odihnit cum trebuie sau în perioadele solicitante. Bogaţi în fibre, vitamine şi minerale, fulgii de ovăz pot fi introduşi în meniul tău la micul dejun, simpli sau în combinaţie cu fructe şi iaurt. Foloseşte făina de ovăz pentru deserturi sau înlocuieşte laptele de origine animală cu lapte de ovăz, băutură vegetală care ajută la alungarea oboselii.

 Cacao  

Considerată un aliment cu proprietăţi medicinale, cacaua pură este diferită de ciocolata procesată din comerţ. Proprietăţile sale nutritive energizează organismul şi întăresc sistemul imunitar. Combin-o cu miere, ulei de cocos sau adaug-o în deserturi ori în băuturi calde, servite în loc de cafea. Bogată în antioxidanţi, asigură un tonus bun şi ţine la distanţă stresul şi gândurile negative. Substanţele active din boabele aromate de cacao eliberează endorfine, numite şi hormonii fericirii.  


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării