main logo
2499

Alexandru Pînzari comentează arestul său: Adevărul va ieşi la iveală

Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, comentează arestul său într-un interviu și susține că motivele ar fi altele decât cele invocate oficial.

Alexandru Pînzari comentează arestul său: Adevărul va ieşi la ivealăFoto: Facebook/ Alexandru Pînzari

Potrivit ex-ministrului, dacă s-ar urma legea, nici nu s-ar fi ajuns la începerea urmăririi penale, transmite Știri.md.

"Toate acțiunile mele au fost perfect legale și cei ce instrumentează dosarul cunosc perfect acest lucru. Ca să nu mai vorbim deja că arestul preventiv e o măsură extremă, care se aplică în condiții strict stabilite de lege. În cazul meu, nici vorbă de astfel de condiții nu este. Deci, și arestul preventiv e ilegal, și acuzațiile ce mi se aduc sunt nefondate", spune Pînzari.

Întrebat despre o posibilă legătură între arestul său cu schimbarea puterii politice în țară, Pînzari susține că aici ar trebui acceptat orice scenariu și ar fi regretabil dacă cineva ar fi ales să-și facă astfel imagine.

"Cu siguranță, în timp adevărul va ieși la iveală, dar, repet, sincer mi-ar părea rău dacă ceea ce mi se întâmplă este în legătură directă cu schimbarea puterii în Moldova.

Admit ideea că activitatea mea politică a deranjat pe cineva, dar nu sunt omul care să arunc declarații fără a avea probe. Voi examina lucrurile și din acest punct de vedere, or, dacă există interes politic, mai devreme sau mai târziu, acest lucru va ieși la iveală. Dar, totodată, admit ideea că și precedenta mea activitate a deranjat pe mulți șmecherași, care acum, sub motive inventate, încearcă să se răzbune. Fiind în fruntea IGP, multora le-am stricat schemele ce le aduceau venituri fabuloase", mai spune Pînzari.

În cadrul aceluiași interviu, Pînzari exclude o posibilă legătură între arestul său și afaceri, întrucât, potrivit lui, nu are nicio activitate de business.

Știri.md reamintește că Alexandru Pînzari a fost reținut vineri, 30 iulie, în dosarul în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful Ip Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcții 5 a INI.

În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandru Pînzari a menționat că este gata să răspundă pentru toate acțiunile pe care le-a comis, nu și pentru cele pe care nu le-a făcut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării