main logo
21864

Alertă: Virusul mortal ar putea ajunge în Moldova prin AliExpress

Există riscul ca virusul mortal din China să ajungă în multe țări prin bagajele de mână, colete sau mâncare. Avertizarea a fost făcută de experții Rosselhoznadzor, fiind contrazisă de reprezentanții AliExpress, serviciu care este popular și în R. Moldova.

Alertă: Virusul mortal ar putea ajunge în Moldova prin AliExpress

Potrivit experților ruși, virusul rămâne activ la temperaturi scăzute, dar e distrus de căldură. Totodată, există riscul ca persoana sănătoasă să se infecteze prin intermediul lucrurilor atinse de bolnav.

Contactați de Știri.md, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu au răspuns la telefon pentru a comenta avertismentul colegilor din Federația Rusă. 

Însă, dimineață, agenția e venit cu un set de recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova, în care nu se pomenește nimic despre posibilitatea contactării virusului prin colete transmise din China.

Pe de altă parte, serviciul de presă al platformei virtuale globale de tranzacționare "AliExpress Rusia", care oferă posibilitatea de a cumpăra produse de la producătorii din China, a declarat că nu există un risc de transmitere a coronavirusului prin colete, transmite Știri.md cu referire la Life.ru.

Reprezentanții companiei susțin că pachetele din Rusia călătoresc de la 10 la 30 de zile. 

Mărfurile sunt livrate atât pe mare cu nave, cât și prin aer, cu avioane.

În plus, AliExpress a adăugat că monitorizează situația periculoasă cu coronavirusul împreună cu sediul grupului Alibaba și lucrează îndeaproape cu Rospotrebnadzor. 

De asemenea, serviciul de presă a asigurat că este gata să îndeplinească prescripțiile autorităților pentru a proteja în orice mod posibil clienții săi de virusul ucigaș.

Știri.md amintește că numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numărul persoanelor infectate se ridică la 616.

Printre victime se numără persoane în vârstă de 73 și 89 de ani, cea mai tânără victimă având 48 de ani.

Citește și: Explicație: Cât poate trăi virusul ucigaș într-un colet livrat din China

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării