23 iunie, 11:14
644
0
Alertă meteo: Cod Galben de grindină, vijelie și averse puternice în R. Moldova
23 iunie, 11:14
644
0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a transmis o avertizare de Cod Galben de ploi cu descărcări electrice, grindină și vijelie în toată țara.

Foto: pexels.com

Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare astăzi, 23 iunie, ora 13:00, și este valabilă până la ora 23:00, transmite Știri.md.

Astfel, în perioada indicată, instabilitate atmosferică: ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar averse puternice (15-35 l/m²) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s (50-70km/h).

Reguli de securitate în timpul ploilor cu descărcări electrice:
- întrerupe orice activități în aerul liber;
- nu atinge cabluri rupte sau căzute la pământ;
- intră în încăpere, închide ușile și ferestrele;
- nu utiliza telefonul cu fir;
- deconectează toate aparatele electrice.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Știri.md amintește că Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunțat pe anumite sectoare din ţară, Cod Galben de ieşire a apei în luncă.

Citește și: Când se opresc ploile și vin temperaturi de circa +30°C în R. Moldova.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter