main logo
929

Alertă la Căușeni și Ștefan Vodă: Incendii de vegetație în mai multe sate

Fum dens și flăcări roșii au fost observate de căușeneni de la câțiva km distanță după ce câteva hectare de teren au ars într-un incendiu de proporții. S-a întâmplat în sectorul Grigore Grigoriu, după ce vântul a răspândit cu repeziciune flăcările.

Alertă la Căușeni și Ștefan Vodă: Incendii de vegetație în sateFoto: adevărul.ro

Pompierii din Căușeni au încercat să țină sub control incendiul, care se apropia de sectorul locativ, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.md.   

Flăcările au fost observate de la câțiva km distanță de căușeneni. Pompierii au intervenit fiind ajutați și de localnici, iar după câteva minute bune de luptă cu focul, acesta a fost lichidat.   

Potrivit Direcției Situații Excepționale Căușeni, la moment toate echipajele de salvatori și pompieri au fost dislocate în satele raionului după ce hectare întregi de vegetație uscată au luat foc.   

Întreg efectivul Direcției Regionale Salvatori și Pompieri din Căăușeni a fost nevoit să intervină în lichidarea incendiilor de vegetație uscată din orașul Căușeni și satele Ursoaia Nouă și Hagimus.   

În raionul vecin, Ștefan Vodă, salvatorii au fost solicitați să intervină în satele Marianca de Sus și Cioburciu.   

Din cauza vântului puternic flăcările se răspândeau cu repeziciune. Salvatorii îndeamnă oamenii să evite aprinderea focului în zone cu miriște, atenționând totodată că efectele acestor incendii sunt dezastruoase pentru mediul ambiant.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării