main logo
2138

Alertă în nordul țării: Traseu național, blocat cu tehnică agricolă

Mai mulți locuitori ai satului Drepcăuți au blocat aseară traseul național care duce spre punctul vamal Criva - Mămăliga.

Alertă în nordul țării: Traseu național, blocat cu tehnică agricolă

Nemulțumirea localnicilor vine după ce ieri judecătoria Dondușeni, sub președinția Lilei Țurcan, a decis să inițieze procesul de insolvabilitate asupra companiei „Drebozaci” care ar avea datorii de peste 2 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Pe de altă parte, președinta instanței, Lilia Țurcan, a precizat pentru Știri.md că nu examinează astfel de cauze.

"În Republica Moldova nu există Judecătoria Dondușeni, ci Judecătoria Edineț cu sediile la Dondușeni, Ocnița, Briceni. Prin hotărârea CSM din data 20.06.2017 președintele Lilia Țurcan a fost desemnată ca judecător la sediul Dondușeni. Prin hotărârea CSM, dosarele de insolvabilitate se examinează la sediul central de un judecător specializat. Pe instanța Edineț a fost desemnată Natalia Bobu și supleant Polina Hilote. Judecătorul Lilia Țurcan nu examinează astfel de cauze", se arată în comunicat.

Aseară, după ora 18:00, locuitorii de la Drebozaci au scos tehnica din brigada de tractoare și au blocat drumul național care duce spre punctul de trecere a frontierei din localitatea Criva. 

Aceștia spun că vor protesta zilnic până când nu se va autosesiza Procuratura Generală și Ministerul Justiției ca să investigheze situația din localitatea lor. Aceștia îl acuză în continuare pe primarul Ghenadie Ioxa că a pus în aplicare un atac raider asupra companiei „Drebozaci”, companie care arendează peste 80 % din pământurile din localitate. 

Mai mult decât atât, sătenii spun că nemulțumirea vine după ce ieri, în baza unui document fals, eliberat de primăria Drepcăuți, precum că Drebozaci ar avea datorii de peste 2 milioane de lei, s-a dispus începerea procesului de insolvabilitate a companiei. De cealaltă parte reprezentații SRL „Drebozaci” declară că toate taxele au fost achitate la timp, la fel ca și salariile și că pretinsa datorie este un fals.

Colac peste pupăză, decizia de ieri a primei instanțe vine după ce reprezentanții companiei au câștigat litigiul respectiv la Curtea de Apel, doar că între timp au fost operate modificări în legislație care permit ca procesele de insolvabilitate să fie examinate și de instanțele în fond. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării