main logo
2066

Alertă în nordul țării: Acces restricționat în localitatea Naslavcea

Autoritățile au anunțat că au restricționat accesul în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea, unde azi-dimineață a căzut o rachetă.

Alertă în nordul țării: Acces restricționat în localitatea NaslavceaColaj: știri.md

Potrivit MAI, accesul a fost interzis inclusiv pe insulă, transmite Știri.md.

”În prezent, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova, cu mijloace proprii, a dispus supravegherea aeriană a spațiului în zona de frontieră cu Ucraina, iar sectoarele Poliției de Frontieră Otaci și Ocnița au fost introduse în regim special de activitate. De asemenea a fost sporit numărul patrulelor Poliției de Frontieră pe fâșia verde, aflată pe granița cu Ucraina, în zona Naslavcea. 

La moment, are loc documentarea evenimentului de către o echipă condusă de un procuror.

Reamintim că, în această dimineață, resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că, în această dimineață, a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. 

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații”, anunță MAI.

Știri.md reamintește că, în dimineața zilei de 10 octombrie, trei rachete rusești au zburat deasupra teritoriului Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării