6 aprilie, 11:54
19 551
3
Alertă: Farmacista unui sat, infectată. Primăria caută clienții suspecți
6 aprilie, 11:54
19 551
3

O farmacistă dintr-o localitate din raionul Anenii Noi a fost infectată cu coronavirusul de tip nou.

Foto: știri.md

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de un consilier din cadrul Consiliului Raional Anenii Noi.

Potrivit sursei citate, în prezent se întreprind măsuri pentru a identifica toate persoanele care au contactat cu farmacista.

"E în proces de identificare tot cercul de suspecți cu care a comunicat și contactat farmacista. Se verifică după informația verbală, dar și după numărul de bonuri de casă emise. Toate persoanele care sunt identificate li se solicită autoizolarea, la moment nu sunt înregistrați localnici care manifestă simptome, însă dacă fi, aceștia vor fi luați sub supravegherea medicilor. În prezent nu există cazuri apărute în baza comunicării cu doamna", ne-a comunicat consilierul.

Deocamdată nu se cunoaște de la cine s-ar fi infectat farmacista cu noul COVID-19.

"E greu de zis. Farmacista contactează doar cu oameni bolnavi care vin la farmacie, respectiv e greu de zis cine a infectat-o", ne-a mai spus sursa citată.

Consilierul ne-a mai spus că farmacista este internată la un spital din Chișinău, iar starea acesteia nu este gravă.

Potrivit datelor oferite de Centrul de Sănătate Publică la data de 5 aprilie, în această localitate 28 de persoane sunt cu statut de contact, 4 persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar în carantină sunt 38 de persoane.

Potrivit unor alte surse Știri.md care au cerut să le păstrăm anonimatul, în ultimele 2 săptămâni farmacista a emis peste 1.000 de bonuri de casă.

Contactat de Știri.md, primarul din localitatea respectivă nu a răspuns la telefon.

Totodată, oficialii localității respective au confirmat prin-un mesaj public că farmacista din localitate a fost supusă riscului de contaminare cu COVID-19.

Știri.md amintește că 2 angajate ale grădiniței din această localitate au fost infectate cu noul coronavirus. Ulterior și soțul uneia dintre aceste angajate a fost diagnosticat cu COVID-19.

Menționăm că prima angajată a grădiniței a fost infectată cu coronavirusul de tip nou la 22 martie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter