main logo
987

Alertă falsă cu bombă la CSJ: Nu au fost găsite obiecte explozibile

O nouă alertă cu bombă în Chișinău a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 18 iulie. Polițiștii au fost sesizați precum că sediul Curții Supreme de Justiție (CSJ) ar fi minat.

Alertă falsă cu bombă la CSJ: Nu au fost găsite obiecte explozibileFoto: zdg.md

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Scripnic.

La fața locului au intervenit serviciile specializate, iar persoanele au fost evacuate.

În urma verificărilor alerta cu bombă nu s-a adeverit, ne-a comunicat ulterior Svetlana Scripnic. 

Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii Secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces-penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Menționăm că ieri, 17 iulie, alerte cu bombă au avut loc în Chișinău și Comrat. Oamenii legii au fost sesizați prim e-mail că mai multe instituții ar fi minate. Ulterior, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu două zile, la CSJ a mai avut loc o alertă cu bombă, care după câteva ore de verificări s-a dovedit a fi falsă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării