main logo
1894

Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău

Angajații Poliției de Frontieră au fost alertați, în jurul orei 12:50, de către Biroul de Informații al Aeroportului Internațional Chișinău, în adresa căruia a parvenit un apel telefonic prin care s-a anunțat despre minarea aeroportului.

Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Internațional ChișinăuFoto: Știri.md

În acest sens, polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipele de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, transmite Știri.md.

În același timp, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, inclusiv procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată. 

În urma verificărilor specializate alerta s-a dovedit a fi falsă. Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal. Totodată, pe fapta dată a fost pornită o cauză penală.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.

Anul trecut, pe Aeroportul Chișinău au fost înregistrate 38 de amenințări cu bombă false. 

Autoritățile implementează protocoalele în vigoare pentru asigurarea securității cetățenilor și a infrastucturii aeroportuare.

Anterior, Poliția a anunțat că patru alerte cu bombă au fost înregistrate în Capitală de dimineață până la orele amiezii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării