main logo
14987

Alertă de călătorie: Air Moldova a fost amendată în Irlanda

Autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană Air Moldova pentru transportarea spre Dublin de pasageri români care se legitimează doar cu Carte de Identitate (CI) emisă de România.

Alertă de călătorie: Air Moldova a fost amendată în Irlanda

În acest sens, de la data de 1 februarie 2019, pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis de România, transmite Știri.md. 

Altfel, compania avia trebuie să plătească circa 1.500 de euro pentru fiecare pasager care nu are actele necesare.

„Air Moldova întreprinde toate măsurile pentru confirmarea documentelor legale în baza cărora a fost sancționată și în baza cărora mai mulți pasageri aflați în această situație nu au putut călători de la Chișinău la Dublin.

Până la clarificarea situației atenționăm toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda în baza cetățeniei române de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea la Chișinău pașaportul românesc valabil. 

Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate și îi asigurăm pe toți pasagerii de toată implicarea companiei Air Moldova în clarificarea acestei situații", se arată în comunicatul companiei aeriene.

Ulterior, un reprezentant al companiei avia a menționat pentru Știri.md faptul că Air Moldova nu a fost înștiințată de faptul că s-ar fi schimbat regulile de intrare în Irlanda pentru cetățenii europeni. 

Un grup special creat al companiei a ajuns la o înțelegere cu oficialii că astfel de pasageri vor putea ajunge cu Air Moldova în Irlanda încă o lună. 

Între timp, va fi elaborat un nou regulament. Compania aeriană susține că, astfel, își va putea onora obligațiunile față de pasagerii care au cumpărat deja bilete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării