main logo
1561

Alertă: Creștere bruscă a populației de căpușe în Moldova

Anul trecut pe teritoriul Moldovei, inclusiv – partea stângă a Nistrului, au fost înregistrate aproximativ 200 de cazuri de îmbolnăvire cu boala Lyme în urma înțepăturilor de căpușe.

Alertă: Creștere bruscă a populației de căpușe în Moldova

Anual, doar la Chișinău între 10 și 15 persoane sunt infectate cu boala Lyme sau Borelioza, cum mai este numită. 

Aceasta se transmite prin mușcăturile căpușelor, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Cu ceva timp în urmă căpușele erau active doar la sfârșitul primăverii, acum însă primele mușcături ale acestor insecte de pădure sunt înregistrate chiar la începutul lunii martie.

Odată cu înmulțirea căpușelor, cu fiece an crește și numărul mușcăturilor. Astfel, anul trecut, în Republica Moldova medicii au înregistrat aproximativ 200 de cazuri de boală Lyme.

Creșterea semnificativă a numărului căpușelor este cauzată de mai mulți factor. Totuși, cauza principală ar putea fi faptul că înainte, spațiile verzi erau prelucrate împotriva insectelor mult mai des.

Totuși, responsabili de sănătatea noastră suntem noi înșine. Dacă urmează să mergeţi pe jos printr-o zonă unde pot exista căpuşe, specialiștii recomandă să purtaţi pălărie, bluze cu mânecă lungă şi pantaloni lungi. În cazul în care, totuși, ați fost mușcați de căpușă, nu ezitați să contactați imediat medicul de familie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării