main logo
3693

Alertă aeriană falsă în Transnistria: Hackerii au spart serverele radio

Serverele mai multor posturi de radio și canale TV din mai multe regiuni ale Rusiei au fost sparte și au fost anunțate informații despre o alertă aeriană. Mesajul a fost transmis și în regiunea transnistreană.

Alertă aeriană falsă în Transnistria: Hackerii au spart serverele radio

Astfel, în loc de muzică, au fost lansate sunetul unei sirene și un avertisment vocal cu privire la un raid aerian, transmite Știri.md.

Timp de aproximativ cinci minute, locuitorii din regiunea transnistreană au auzit sirena la două posturi de radio.

"Atenție, atenție! A fost emisă o alertă de raid aerian! Toți mergeți imediat la adăposturi!", se menționa în mesaj.

Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei a anunțat că informația este falsă și nu corespunde realității.

Și așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a negat informația.

„Hackerii au spart posturile de radio rusești Shanson și Darojnoe Radio. În dimineața zilei de 28 februarie a fost transmisă în direct o alertă aeriană. Mesajul a fost auzit și de locuitorii Transnistriei. Direcția Principală pentru Situații de Urgență a Ministerului Afacerilor Interne al PMR declară oficial: această informație nu este reală. Posturile de radio au fost sparte. Oficialii le cer oamenilor să nu intre în panică”, se arată în mesajul transmis.

Amintim că, săptămâna trecută, Ministerul rus al Apărării susținea că Ucraina ar intenționa să intre în zona separatistă. Pe de altă parte, administrațiile de la Kiev și Chișinău declarau că sunt falsuri și că pericole nu există. Înainte de declarația Moscovei, președinta Maia Sandu vorbea despre pretinși diversioniști străini, care ar intenționa să creeze destabilizări în Moldova.

În context, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a îndemnat la calm și a afirmat că, dacă vor exista pericole, acesta va informa despre ele personal.

Citește și: După săptămâni de zvonuri, Krasnoselski îndeamnă la calm. Promite să informeze personal, dacă va exista pericol

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării