main logo
2988

Alertă 112: O felceră a fost lovită cu pumnul de un pacient beat

O felceră din cadrul echipei PAMU Dubăsarii Vechi a fost agresată de pacientul pe care voia să-l ajute. În consecință, femeia s-a ales cu „o traumă cranio-cerebrală închisă, comoție cerebrală și fractură a oaselor nazale”.

Alertă 112: O felceră a fost lovită cu pumnul de un pacient beatFoto: Imagine simbol

Incidentul a avut loc pe data de 8 iulie, atunci când Dispeceratul comun de urgență a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale unui bărbat de circa 40 de ani, care se afla în stare inconștientă în stradă, transmite Știri.md.

Ajunși la fața locului, medicii au stabilit că bărbatul era în stare de ebrietate. În timp ce i se acorda asistența medicală, pacientul și-a revenit și a început să se comporte agresiv, lovind femeia cu pumnul în față.

Echipa AMU a solicitat intervenția Poliției, care la scurt timp a reținut agresorul.

„Ultragierea lucrătorilor medicali, jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale a acestora în exercițiul obligațiunilor de serviciu, dar și alte acțiuni (inacțiuni) care lezează dreptul lucrătorilor medicali se sancționează în temeiul legislației în vigoare.

Astfel de acțiuni, ce expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor, manifestate prin atentarea la onoarea, demnitatea, integritatea psihică și fizică, acțiuni huliganice sau vătămări corporale, constituie situații alarmante pentru o societate și vor fi întotdeauna condamnate de conducerea IMSP CNAMUP.

În acest sens, IMSP CNAMUP blamează orice act de agresiune și violență asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie nonstop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața”, notează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării