main logo
13707

Alertă 112: Arde depozitul de reciclare a deșerilor din Chișinău

Nor dens de fum deasupra sectorului Botanica din Chișinău din cauza unui incendiu devastator.

Alertă 112: Arde depozitul de reciclare a deșerilor din ChișinăuFoto: IGSU

(17:34) Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă intervenția la lichidarea incendiului care a izbucnit în această dimineață pe strada Uzinelor 209, sectorul Ciocana din capitală, unde mai multe tone de deșeuri din plastic stocate pentru reciclare au fost cuprinse de flăcări.

La moment, la faţa locului activează în continuare 57 de angajați ai IGSU cu 8 autospeciale de intervenție.

De asemenea, pentru realizarea eficientă a intervenției sunt implicate forțele și mijloacele agentului economic, în gestiunea căruia este poligonul de deșeuri, precum și tehnica și autospecialele implicate în intervenție din cadrul autorităților publice locale: 24 de persoane, 4 autocisterne, 13 autobasculante, 3 excavatoare și 2 buldozere.

Pentru asigurarea unui efect garantat, efortul principal este orientat la moment pentru acoperirea întregii suprafețe a deșeurilor cu un strat de sol, fiind acoperite deja circa 50% din cele 3000 m2 a suprafeței afectate.

Această metodă de stingere va izola deșeurile de oxigenul din aer și va stopa procesul de ardere. IGSU continuă monitorizarea și gestionarea situației.

(10:00) La această oră, focul încă nu a fost localizat. IGSU publică imagini filmate cu drona:

(7:58) Conform IGSU, focul a cuprins deșeurile din plastic, care sunt stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare a deșeurilor.

Pompierii IGSU au intervenit de urgență conform numărului sporit de intervenție pe strada Uzinelor 209 din Chișinău, transmite Știri.md.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:51. 

Conform primelor informații, suprafața de ardere este de circa 30 de ari. 

Pentru lichidarea arderii la fața locului au ajuns 8 echipe de pompieri, dar și tehnica specializată din cadrul autorităților publice locale. 

Totodată, pentru monitorizarea și gestionarea intervenției, a fost instituit punсtul de comandă. 

La moment, victime nu au fost raportate, iar pompierii lucrează la fața locului pentru localizarea și lichidarea incendiului. 

Сauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării