main logo
318

Alegeri locale: Când este data limită de înregistrare a candidaților

Termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în localitățile unde au fost anunțate alegeri locale noi este 6 septembrie 2020.

Alegeri locale: Când este data limită de înregistrare a candidațilorFoto: știri.md

Despre aceasta anunță într-un comunicat Comisia Electorală Centrală, transmite Știri.md.

Conform sursei citate, până în prezent au fost depuse 3 dosare.

"Până astăzi consiliul electoral al circumscripției electorale Nucăreni, Telenești a recepționat 2 dosare, iar consiliul electoral al circumscripției electorale Târnova, Dondușeni – 1 dosar", anunță instituția.

Potrivit legislației electorale, au dreptul de a fi aleși primari cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 25 de ani și nu au restricții de a exercita dreptul de a alege și de a fi ales.

Amintim că CEC a decis desfășurarea, pe 6 septembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Târnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești. 

În ambele cazuri, vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării