main logo
3704

Alegeri 2020: Cine sunt moldovenii care au amenajat secțiile de votare în Irlanda

Pentru a crea o dispoziție de sărbătoare mai multe secțiile de votare din diasporă au fost amenajate în stil moldovenesc în ziua alegerilor prezidențiale.

Cine sunt moldovenii care au amenajat secțiile de votare în IrlandaFoto: facebook.com

Este și cazul a secții de votare din Irlanda, unde moldovenii, membrii birourilor electorale, au creat o atmosferă națională, transmite Știri.md.

Astfel, Ambasada R. Moldova în Irlanda a apreciat acest gest al operatorilor, care au venit de acasă fie cu prosoape, fie cu flori (Dragoş Galbur) și alte obiecte speciale de decor (Elena Burlacu, Diana Robu, Olesea Bănărescu) ce au înfrumusețat secțiile de votare din Dublin și Limerick cu elemente naționale, au adus culoare purtând ie tradițională (Președinte de birou Mariana Prodan, Otilia Namașco, Olesea Bănărescu, Grigore Mereacre, Inga Petrovschi, Domnica Lazar, Elena Porfireanu, Cristin si Trofim Şpac, Felicia Şalaru, alți membri) și astfel au creat o atmosferă națională autentică și au trezit admirația diplomaților ce ne-au vizitat.

De asemenea, gospodinele din birourile electorale din Dublin au pregătit bucate naționale pentru membrii birourilor, iar unul dintre torturi, pregătit de membrul biroului electoral Aurelia Răducan, a fost ornamentat cu harta Republicii Moldova.

"Un sincer mulțumim spunem și membrilor comunității Ion și Raisa Spac, Valeriu Robu, Oleg Bivol, Lilian și Sergiu Munteanu, Sergiu Petrovschi, Veceaslav Cacicovschi, Ina Oglindă, Genadie Gumen, Alexei Verdeș, Anna Andronic, Veronica Mironică, Larisa Vlas, Alexandru Hanganu, care s-au implicat pe baza de voluntariat, cu dăruire în susținerea aspectelor organizatorice ale scrutinului.

E apreciat când suntem uniți și creăm împreună lucruri frumoase", se arată în mesajul Ambasadei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării